Indlægget er en annonce for Audible og indeholder affiliate links

Audible anmeldelse (2020)

Hvad er fordelen ved et Audible abonnement?

De downloadede bøger er dine for evigt efter købt
✅ Mulighed for at lytte til Audible Original Podcasts
✅ Indstil funktioner til dine præferencer og behov
✅ Eksklusive aftaler og tilbud til abonnenter 
✅ Mulighed for at lytte til bøgerne både online og offline
✅ Lyt til dine lydbøger overalt
✅ Du kan “returnere” en lydbog, hvis den ikke lever op til dine forventninger

De downloadede bøger er dine for evigt

Ja, det er helt rigtigt. Du vil altid have adgang til de bøger, som du har købt gennem Audible – også selvom du afmelder dig tjenesten. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at fjerne bogen fra dit bibliotek eller at bogen pludselig en dag forsvinder fra tjenesten. Selv når du afmelder dig dit abonnement, så vil din bruger stadig forblive aktiv i den forstand, at du kan tilgå din bruger via en enhed og dermed få adgang til dine bøger igen.

Mulighed for at lytte til Audible Original Podcasts

Når du først er oprettet som bruger hos Audible, så får du også adgang til deres Original Podcasts. Du kan således altid sætte en god podcast i gang, hvis du er løbet tør for credits at købe bøger for. Flere af disse podcasts er desuden kun tilgængelige på Audible.

Indstil funktioner til dine præferencer og behov

Du har mulighed for at indstille funktioner som oplæsningsniveauet, så du altid kan følge med i din bog – uanset om du ønsker at oplæseren læser hurtigere eller langsommere end normalt. Samtidig kan du indsætte en såkaldt ‘Sleep timer’, så du kan lytte til din bog inden du går i seng uden at gå glip af den hele, fordi du er gledet væk i søvnen.

Tilbud til abonnenter

Du får også adgang til særlige tilbud og eksklusive aftaler, når du er medlem af Audible. F.eks. får du op til 80% tilbud på lydbøger, der matcher til dine præferencer. Disse vil oftest være direkte inspireret af dine lytninger.

Mulighed for at lytte til bøger online og offline

Du vælger selv om du vil lytte til din Audible lydbog online eller offline. Hvis du gerne vil være sikker på altid at have adgang til din lydbog, også selvom du ikke har internet til rådighed, så skal du bare sørge for at downloade din lydbog på forhånd. Så ligger den klar til lytning, selvom der ikke er hverken wifi eller data til rådighed i nærheden.

Lyt til dine lydbøger overalt

Du kan lytte til dine lydbøger på praktisk talt alle enheder. Du kan således lytte på samtlige tablet, højtalere, computere, Kindles etc. Der er altså ingen begrænsning i forhold til, hvor du kan lytte med fra, hvilket giver dig en hel del frihed i hverdagen.

Returnering af en lydbog

Netop fordi Audible kører med såkaldte credits, hvor du kun får adgang til et vist antal bøger om måneden, så er denne fordel særligt fantastisk. Du har nemlig mulighed for at returnere en bog, hvis du virkelig virkelig ikke kan lide den eller at den på ingen måde levede op til dine forventninger – og så får du din credit tilbage, som så kan bruges på en anden bog. Det giver dig en vis fleksibilitet, da du så ikke er tvunget til at beholde en bog, du ikke bryder dig om. Det er nemt og hurtigt at returnere en lydbog i direkte i app’en.

Du skal dog være opmærksom på, at Audible holder øje med deres brugere, og du kan derfor godt komme i karantæne (i forhold til at kunne returnere en bog), hvis du misbruger funktionen. Hvis du støder på en bog i perioden, som du virkelig gerne vil returnere, så skal du i stedet kontakte Audibles kundeservice.

30 dages gratis prøveperiode hos Audible

Audible tilbyder helt op til 30 dages gratis prøveperiode, hvor du kan se om tjenesten er noget for dig. Med i din prøveperiode er desuden én credit, som du kan benytte på hvilken som helst bog du ønsker. Du skal dog huske at afmelde dig dit Audible abonnement før prøvetidens udløb, hvis du ikke ønsker at fornye dit medlemskab og begynde at betale for det.

Hvad er prisen for et Audible abonnement efterfølgende?

Hvis du ønsker at fortsætte med dit Audible abonnement, så bestemmer du selv, hvilken type abonnement du ønsker. Du overgår automatisk til det billigste abonnement til 7.99 GBP, hvilket svarer til knap 65 danske kroner om måneden.

Sådan opretter du dig på Audible:

For at kunne oprette dig som abonnent hos Audible skal du have en bruger hos Amazon. Du vil derfor blive bedt om at logge ind på din Amazon konto for overhoved at komme videre i processen med at få dine 30 dages gratis prøveperiode. Sådan her opretter du din Amazon konto:

 1. Gå ind på Amazons hjemmeside (du bestemmer selv om det skal være den amerikanske, britiske, tyske etc.)
 2. Tryk på ‘Accounts and Lists’ og vælg ‘start here’. Herefter bliver du sendt videre til en formular, hvor du kan indtaste dine oplysninger
 3. Du kan så godt ind på audible.co.uk (eller se om der er et link direkte på den side du er på) og trykke på ‘start your free 30 day trial’ eller ‘try audible free’.
 4. Herefter skal du logge ind med din Amazon bruger, hvis den ikke allerede er registreret i din webbrowser og så får du sendt en kode på din mail, som du skal indtaste for at komme videre
 5. I næste trin skal du udfylde samtlige konto- og personoplysninger og derefter trykke videre til at starte din gratis prøveperiode
 6. Nu kan du downloade Audible app’en til din tablet, logge dig ind og udforske mulighederneAudible rabatkode

Vil du gerne spare endnu flere penge på dit kommende Audible abonnement? Så kan du med fordel benytte dig af vores Audible rabatkode

Hvilke abonnementer findes der?

Hos Audible kan du vælge mellem fire forskellige medlemskaber. Medlemskabet er lidt anderledes sat op hos Audible, da du her ikke får adgang til alle bøger, men derimod får et antal credits per måned, som du kan benytte til at købe bøger for. Hvis du ikke bruger alle dine credits i én måned, så vil de automatisk overgå til næste måned.

Du finder lidt information om de forskellige valgmuligheder i forhold til valg af abonnement her:

 • 1 Book Monthly Membership = ca. 65 kroner om måneden
 • 2 Book Monthly Membership = ca. 123 kroner om måneden
 • 12 Book Annual Membership = ca. 575 kroner om året
 • 24 Book Annual Membership = ca. 903 kroner om året

1 Book Monthly Membership

Dette er det billigste medlemskab, du kan købe hos Audible. Det koster 7,99 GBP om måneden, hvilket svarer til ca. 65 danske kroner. Med medlemskabet får du én ny credit om måneden, som du kan benytte på hvilken som helst bog du ønsker. Hvis du ikke benytter din credit, så vil du stadig have mulighed for at benytte den i den kommende måned.

2 Book Monthly Membership

Hvis du ikke helt synes, at én bog om måneden er nok, så har du også mulighed for at bestille et abonnement, hvor du får to credits om måneden. Medlemskabet koster 14,99 GBP, hvilket svarer til ca. 123 kroner om måneden.

12 Book Annual Membership

Er du nærmere typen, der godt kan lide at købe ekstra mange bøger i perioder frem for en eller to om måneden, så kan du i stedet investere i dette medlemskab. Her får du automatisk 12 credits til rådighed, så du kan købe 12 bøger i løbet af et år. Medlemskabet koster 69,99 GBP om året, hvilket svarer til ca. 575 danske kroner.

24 Book Annual Membership

Hvis du bare elsker bøger og aldrig kan få nok, så skal du investere i Audibles sidste abonnement. Her får du nok credits sat ind på din konto til at kunne købe hele 24 bøger i løbet af et år – og du kan naturligvis stadig købe lige præcis de bøger, som du har lyst til. Dette abonnement koster 109,99 GBP om året, hvilket svarer til 903 danske kroner. Det er altså under 1.000 kroner for hele 24 bøger, som du altid vil have til rådighed.

Mulighed for tilkøb af ekstra credits

Der er mulighed for at tilkøbe ekstra credits, hvis du løber tør for hurtigt, men du skal desværre opfylde nogle bestemte krav for at kunne gøre dette. Du skal først og fremmest have været et aktivt medlem hos Audible i mindst tre måneder og så må du ikke have en eneste credit til rådighed på din konto. Hvis du holder et årsmedlemskab, så skal der være mindst 30 dage tilbage af den igangværende periode for at du kan få nye credits.

Kan man være flere brugere på et abonnement?

Du kan reelt sagtens logge ind med din bruger på flere forskellige platforme og enheder. Om flere enheder kan lytte til bøger på samme tid er dog lidt uklart. Nogle brugere skriver, at man sagtens kan, men Audible har ikke beskrevet det i deres hjælpe-center. Umiddelbart er brugeren dog fastlåst til dig, så vi vil ikke anbefale dig at dele dit abonnement med andre. Hvis I som familie gerne vil dele jeres biblioteker, så kan I altid gøre dette via familie-deling.

Hvordan fungerer Audible app’en?

Du kan praktisk talt benytte Audible app’en med samtlige enheder og styresystemer. Audible bryster sig med at passe sammen med op mod 100 forskellige enheder, heriblandt: iOS, Android, Windows, Kindle, MP3 afspillere, samt Garmin og Tom Tom enheder.

Audible app på mobilen

Når du åbner app’en på din mobil får du med det samme adgang til Audibles bibliotek. Du kan derfor se alle de spændende titler som app’en tilbyder dig at lytte til – samt udvalget af Original Podcasts. Du har også adgang til dit eget bibliotek og din profil via menuen nederst på skærmen. Du kan nemt klikke ind på en bog og læse et uddrag af bogen og se hvor lang tid lydbogen varer. Du har desuden også mulighed for at se anmeldelser af bogen.

Hvis du har brug for inspiration til valg af en ny lydbog, så kan du udmærket trykke på knappen ‘discover’ og så får du adgang til forskellige kategorier.

Audible app på iPad’en

Du har mulighed for at benytte Audible app’en på samtlige tablets, så hvis du hellere vil høre din lydbog via din tablet, så kan du udmærket dette. Opsætningen er pretty much den samme, så hvis du allerede kender formatet fra din telefon, er der intet nyt under solen her.

Audible app på computeren

Du kan udmærket benytte dig af din Audible bruger på din computer, hvis den enten har Mac eller Windows styresystem. Du har samme mulighed for at navigere rundt i dine bøger og lytte til lydbøger som på andre enheder.

Kan jeg læse audible med min E-reader/Kindle?

Ja, du kan (som skrevet tidligere) praktisk talt benytte Audible med samtlige styresystemer – heriblandt E-readers og Kindle. Faktisk kan du også sagtens benytte app’en med MP3 afspillere og noget GPS udstyr.

Lydbøger online og offline

Du har mulighed for at downloade nogle af dine bøger til offline brug, hvis du gerne vil have, at de er til rådighed, selv når du ikke har internet på din enhed. Du kan altså lytte til din Audible lydbog, hvor end du vil så længe du har downloadet den enkelte bog. Bøgerne downloader ikke af sig selv og de fleste vil derfor kun være tilgængelige online indtil du selv har gjort den tilgængelige offline.

Udvalget af lydbøger og e-bøger hos Audible

Udvalget er særdeles stort hos Audible, men der er dog én ulempe set fra det danske publikums side. Der er nemlig primært adgang til bøger på et andet sprog end dansk. Du skal derfor være glad for at læse dine bøger på f.eks. engelsk eller tysk for at nyde godt af Audible. Men er du til gengæld utroligt glad for udenlandske bøger, så er der altså rig mulighed for at finde frem til nogle gode udgivelser.

Hvor mange e-bøger og lydbøger?

Audible har over 200.000 lydbøger til rådighed på deres app. Du har naturligvis ikke fri adgang til bøgerne, da du skal købe dem gennem dine credits, men der er en ret stor sandsynlighed for, at du finder mindst én bog, som du gerne vil læse hver måned. Og hvis du falder for flere bøger, så kan du jo altid overveje at opgradere dit medlemskab.

Hvilke genrer har Audible?

Der er helt sikkert noget for enhver smag hos Audible – også selvom de fleste bøger er udenlandske og på et andet sprog end dansk (primært engelsk). Hvis du har brug for hjælp til valget af den nye bog, så kan du finde inspiration i app’en kategorier / genrer. Herunder kan du se, hvilke kategorier, der tilbydes på Audible:

 • Audible Original Podcasts
 • Crime & Thrillers
 • Fiction
 • Sci-Fi & Fantasy
 • Biographies & Memoirs
 • Health & Personal Development
 • Business
 • History
 • Non-fiction
 • Classics
 • Children
 • Action & Adventure
 • Young Adults
 • Comedy
 • Arts & Entertainment
 • Languages
 • Film, Radio & TV
 • Religion & Spirituality
 • Travel & Adventure
 • Erotica
 • Sport
 • Education

Audible eller Mofibo?

Den helt store forskel på Mofibo og Audible er, at du har ubegrænset adgang til Mofibos udvalg, hvorimod du kun har adgang til et vist antal bøger om måneden / året med et medlemskab hos Audible. Til gengæld får du dog også mulighed for at beholde de købte bøger hos Audible for evigt, hvorimod bøgerne hos Mofibo ofte bliver skiftet ud og at en af dine yndlingsbøger derfor godt kan risikere at blive fjernet fra app’en.

Dog er et Audible abonnement også en del billigere end et Mofibo abonnement. Uanset hvilken type medlemskab du vælger hos Audible, så vil det altid være billigere end de 129 kroner, der skal betales for ubegrænset brug hos Mofibo. Men så er der selvfølgelig heller ingen begrænsning på, hvor mange bøger du må læse, som der er med Audible.

Mofibo har desuden også et stort udvalg af både engelske og danske bøger (samt andre sprog), hvorimod et medlemskab hos Audible primært retter sig mod folk med en forkærlighed for udenlandske bøger. Der er nemlig ingen danske bøger at finde på Audible, hvilket kan være en ulempe. Og så er der jo også kun lydbøger til rådighed hos Audible, hvor Mofibo både giver mulighed for at lytte og læse e-bøger.

Du skal vælge et Mofibo medlemskab, hvis du ønsker ubegrænset adgang til både e-bøger og lydbøger på både dansk, engelsk og andre sprog for én bestemt pris om måneden. Du skal derimod vælge Audible, hvis du primært beskæftiger dig med engelske eller andre udenlandske bøger og ikke behøver adgang til hverken e-bøger eller mange lydbøger på en kort periode.

Giv et Audible-gavekort til en du har nær

Du har mulighed for at give et Audible gavekort til en bogorm. Det kan være en god gave til personen, der lyder at lytte til bøger frem for at læse dem. Du kan vælge mellem tre forskellige typer af gavekort: 3, 6 eller 12 måneder, der alle gælder til abonnementet med 1 credit per måned. Et tre-måneders gavekort koster ca. 197 kroner (23,99 GBP), 6 måneder koster ca. 394 kroner (47,99 GBP) og et gavekort på et medlemskab á 12 måneder koster 574 kroner (69,99 GBP).

For at købe et gavekort skal du klikke ind på ‘Gift centre’ på Audible.co.uk og vælge hvilket medlemskab du ønsker at give. Herefter klikker du ‘give as a gift’ og i det næste vindue får du mulighed for at skrive en personlig hilsen. Du kan så vælge, hvordan du ønsker at modtage gavekortet og dernæst skal du tilføje gavekortet til kurven og gå til betaling.

Hvordan afmelder man Audible?

Du kan nemt og hurtigt afmelde dit Audible medlemskab, da der ikke er nogen bindingsperiode. Du skal således bare sørge for at afmelde dit medlemskab inden næste betaling for at undgå at blive trukket for yderligere en måned. Du kan med fordel sætte dit abonnement på pause i op til tre måneder, hvis du bare har brug for en betalingspause.

Sådan afmelder du dit medlemskab:

 1. Gå til ‘account details’ på audible.co.uk
 2. Klik på ‘cancel my membership’ under account settings
 3. Herefter følger du instruktionerne på skærmen
 4. Hvis du har ubrugte credits, så skal du sørge for at benytte dem før din konto udløber

Husk endelig på, at dine allerede købte bøger altid ligger til rådighed, selvom du opsiger dit Audible medlemskab.

Anmeldelse af Audible

Brugervenlighed

Audible giver umiddelbart god mening i det du logger ind på app’en, da det er relativt nemt at navigere i appen. Det er dog en smule kringlet, at man skal benytte sig af credits for at lytte til Audibles lydbøger og det gør også, at man kun kan lytte til uddrag af bøgerne så længe man ikke har nogle credits til rådighed. Muligvis føles dette som et problem fordi vi i Danmark allerede har flere streamingtjenester, der tilbyder fri adgang til alle titler.

Udvalg af bøger

Der er ingen danske bøger på Audible, hvilket trækker en smule ned. Til gengæld trækker det også op, at de har så stort et udvalg af bøger på engelsk og andre udenlandske sprog. Deres udvalg strækker sig over 200.000 lydbøger, så man kan måske godt undvære at lytte til sin yndlingsbog på dansk.

Priser og abonnement

Hvis man ser på Audible som et sted at købe bøger (da man jo trods alt får adgang til de købte bøger for evigt), så er prisen helt i top. Du kan således betale for et medlemskab, der lader dig købe 24 bøger på et år til under 1.000 kroner – det er billigt! Men hvis man ser på Audible som en streamingtjeneste, så er den lidt smådyr. Du får nemlig kun adgang til én bog om måneden med det billigste abonnement, og selvom det kun koster 65 kroner, så føles det stadig en smule pebret, når man med andre tjenester kan få ubegrænset adgang for 100-130 kroner.

Mofibo - Bedste lydbogsapp i Danmark
Få ubegrænset adgang til over 180.000 e- og lydbøger. Prøv Mofibo gratis i 14 dage. Herefter kun 129 kr./md. Opsig når som helst.
Anbefalet

Indholdsfortegnelse