De bedste apps til lydbøger

Bedste app til lydbøger - Danske, engelske og lydbøger for børn!

Valget af den rigtige lydbogstjeneste kan betyde utrolig meget for din lyst til at lytte til lydbøger online. Af den grund er det vigtigt at finde frem til den lydbogstjeneste, der har det bedste udvalg, den bedste pris og de bedste indstillingsmuligheder til dine behov.

For at finde frem til den bedste streamingtjeneste for dig, så kan du med fordel bruge lidt tid på at teste de forskellige lydbogstjenester og deres apps. Ofte kan du få gratis adgang til tjenesterne i de første par uger ved indløsning af deres gratis prøveperiode. I prøveperioden kan du således undersøge, om app’en har alle de features og det udvalg, som du ønsker af din lydbogstjeneste.

Her er vores bud på de 6 bedste app til lydbøger:

 • Mofibo (Storytel)
 • Nextory
 • Saxo premium
 • Bogreolen
 • Audible – bedst til engelske lydbøger 
 • Bookbeat

Top 9: De bedste apps til lydbøger

#1 Mofibo – Bedste lydbogs app

Mofibo har Danmarks største udvalg af e-bøger og lydbøger med over 180.000 titler til rådighed efter de blev slået sammen med Storytel. Du får ubegrænset adgang til indholdet.

 • En 14 dages gratis prøveperiode, så du kan se om tjenesten er noget for dig
 • Mulighed for at indstille funktioner i både e- og lydbog, så de passer til dine behov
 • Nem download af bøger til din telefon eller tablet, hvis du vil lytte til dem offline

Derfor skal du vælge Mofibo

Mofibo har bøger til enhver smag og giver dig mulighed for at lytte til alle deres lydbøger ubegrænset – flere af dem kan endda downloades til offline brug, så du ikke er afhængig af internetadgang. Mofibos app er særdeles nem at navigere i og du får dermed lynhurtigt et godt overblik over mulighederne. Du er ikke i tvivl om, hvor du finder de forskellige faner eller hvordan du sætter en ny lydbog i gang. Som en ekstra bonus kan du indstille flere funktioner, så læsningen og lytningen tilpasses til dine behov, f.eks. i forhold til oplæsningshastighed.


#2 Nextory – Bedste lydbogsapp for en hel familie

Nextory er en god app til hele familien, da I kan slå jeres månedlige forbrug sammen og dermed spare penge uden at begrænse adgangen til lydbogstjenesten.

 • Personlig indstilling af diverse funktioner for en bedre brugeroplevelse
 • En 14 dages gratis prøveperiode, så du kan se om tjenesten er noget for dig
 • Administrér dit barns adgang til forskellige genrer

Derfor skal du vælge Nextory

Først og fremmest har Nextory app’en en rigtig flot opsætning, der gør det nemt at finde rundt på både mobil og tablet. Den er yderst brugervenlig for både gamle såvel som unge og størrelsen på elementerne passer perfekt ind på skærmen. Derudover har du med Nextory adgang til en læsedagbog, hvor du kan få en fornemmelse for dit eget forbrug.


#3 Saxo Premium

Med et medlemskab hos Saxo Premium får du ubegrænset adgang til mere end 60.000 danske og engelsk e- og lydbøger, samt flere fordele for kun 99 kroner om måneden.

 • En 30 dages gratis prøveperiode, så du kan se om tjenesten er noget for dig
 • Du kan tilpasse funktioner i både e- og lydbøger for den bedst mulige oplevelse
 • Medlemstilbud på fysiske bøger, fri fragt på alle ordre og salg af brugte bøger

Derfor skal du vælge Saxo Premium

Saxo Premium er til dig, der elsker lydbøger, men stadig gerne vil have gode tilbud på fysiske bøger og mulighed for at deltage i eksklusive arrangementer. Du får desuden ubegrænset adgang til Saxo Premium app’en med et medlemskab og du kan således lytte til samtlige lydbøger på dansk, engelsk, tysk etc., du har lyst til. App’en er grundlæggende skruet godt sammen og har en god brugervenlighed, selvom nogle ikoner på app’en til tider virker lidt for store til formatet. Saxo Premium kan desuden benyttes på både mobil, tablet, computer, E-reader, Kindle etc.


#4 Bogreolen – De bedste rabatter på alle typer af bøger

Med et medlemskab til Bogreolen får du umådelig gode tilbud og rabatter på hele sortimentet og kan dermed købe bøger helt ned til indkøbspris.

 • En 7 dages gratis prøveperiode, så du kan se om tjenesten er noget for dig
 • Store rabatter på hele Bogreolens sortiment
 • Billig leveringspris og dag-til-dag levering på fysiske bøger

Derfor skal du vælge Bogreolen

Der er fri adgang til Bogreolens hjemmeside, selvom du ikke er medlem, men du får først fat på de rigtig gode tilbud, når du melder dig ind som abonnent. Bogreolen har endnu ikke en app, men du kan udmærket tilgå hjemmesiden og det store udvalg fra både din computer, mobil eller tablet. Opsætningen er optimal uanset hvilken enhed du besøger hjemmesiden fra. Når du skal lytte til en lydbog købt hos Bogreolen, skal du sørge for at downloade den til din enhed og så kan du lytte til den, hvornår du end lyster.


#5 Audible – Den bedste app til engelsk lydbøger

Audible har over 200.000 titler til rådighed på deres lydbogstjeneste, men alligevel er app’en stadig nem at navigere i og du kan hurtigt finde frem til din nye yndlingsbog.

 • En måneds gratis prøveperiode, så du kan se om tjenesten er noget for dig
 • Vælg selv hvor mange bøger, du vil have mulighed for at købe om måneden
 • Eksklusive aftaler og tilbud til abonnenter, samt mulighed for returnering af en bog

Derfor skal du vælge Audible

Audible har en anden opsætning end andre lydbogstjenester, da du her skal downloade de bøger du vil lytte til via brugen af credits. Når du har downloadet en bog, vil du efterfølgende have adgang til den for evigt, da den nu tilhører dig (som var det en fysisk bog i din bogreol). Man skal muligvis lige bruge lidt tid på at sætte sig ind i app’en, men derefter kan du snildt downloade og lytte til lydbøger både online og offline. Audible app’en er desuden kompatibel med over 100 forskellige enhedstyper.


#6 BookBeat – Et lidt anderledes udvalg af lydbøger

BookBeat har flere tusinde danske og engelske titler, hvoraf flere er af en lidt anderledes karakter. Et abonnement koster 99 kroner om måneden.

 • En 14 dages gratis prøveperiode, så du kan se om tjenesten er noget for dig
 • Mulighed for at lytte til et ubegrænset antal lydbøger offline
 • Mulighed for at indstille flere funktioner, så app’en passer til dine behov

Derfor skal du vælge BookBeat

Selvom indholdet på BookBeat både er på dansk og engelsk, så er indholdet i app’en skrevet på engelsk. Du skal derfor være god til at forstå engelsk for at benytte dig at BookBeats app. Til gengæld er brugervenligheden i top, men BookBeat er dog nok mest en app for voksne i forhold til opsætningen og udvalget af lydbøger.


#7 Audiobooks – App med stort udvalg af engelske lydbøger

Audiobooks har et hav af gode engelske lydbøger og for 103 kroner om måneden kan du vælge én lydbog om måneden.

 • Fri adgang til 8.500 lydbøger med mulighed for at købe én ekstra bog om måneden
 • Første måned er gratis, så du kan se om tjenesten er noget for dig
 • Skift mellem flere enheder uden problemer – f.eks. både tablet, telefon og computer

Derfor skal du vælge Audiobooks

Audiobooks fungerer lidt på samme måde som Audible, hvor du benytter dig af credits, men så også ejer den downloadede bog efterfølgende. Du kan udmærket benytte dig af Audiobooks’ app på farten og så kan du altid sørge for at downloade dine bøger til offline brug, så du kan lytte til dem uden internetadgang.


#8 Fairytell – Bedste app til børne lydbøger

Fairytell er en lydbogstjeneste til børn i alderen 0-10 år. For kun 59 kroner om måneden kan op til fem enheder læse eller lytte på Fairytell på samme tid.

 • 30 dages gratis prøveperiode, så du kan se om tjenesten er noget for dig
 • Umådelig brugervenlig app, der ikke giver udfordringer for børnene
 • Mulighed for download af yndlingsbøger, så de kan lyttes til offline

Derfor skal du vælge Fairytell

Fairytell er en ideel app til børnefamilien, hvor børnene godt kan lide at hygge derhjemme med lidt frilæsning. Lydbøgerne er specielt udvalg til børn og app’en har en særdeles børnevenlig opsætning. Af den grund kan børnene let navigere i app’en uden hjælp fra de voksne, så de selv kan finde frem til deres næste bog. Bøgerne kan desuden downloades til offline brug.


#9 Maneno – Det bedste læringsunivers til børn

Maneno sætter fokus på børns indlæring og app’en er opbygget som et solidt læringsunivers, hvor underholdning, fordybning og læring går hånd i hånd.

 • En 14 dages gratis prøveperiode, så du kan se om tjenesten er noget for dig
 • Lydbøger til børn op til 12 år i forskellige sværhedsgrader
 • Indbygget spilelementer, der skal få dit barn til at ville læse mere

Derfor skal du vælge Maneno

Maneno har ekstremt mange features og kan derfor godt virke en smule uoverskuelig i starten. App’en tilbyder dog et unikt læringsunivers til dit barn og det kan derfor godt betale sig at tage sig tiden til at sætte sig ind i app’en. Maneno kan være med til at forbedre dit barns læseniveau og så kan du som forælder være med til at indstille app’en til dit barns niveau og holde øje med indlæringen undervejs.


#10 eReolen – Biblioteket af lydbøger online

eReolen er en gratis lydbogstjeneste, hvor du får adgang til en række lydbøger gratis. Det er praktisk talt et online bibliotek til lån af e-bøger og lydbøger.

 • Ingen brugerbetaling, da du har gratis adgang til et antal bøger om måneden
 • Ingen bekymring om tilbagelevering, da bogen automatisk ‘udløber’

Derfor skal du vælge eReolen

eReolen har en yderst simpel opsætning, der minder meget om bibliotekers hjemmesider. Af den grund kan de fleste sagtens navigere rundt i eReolens app, selvom de ikke er vant til at benytte sig af apps. eReolen er en gratis lydbogstjeneste, hvor du ikke skal tænke på abonnementsopkrævning. Samtidig afleveres den lånte bog automatisk, så du heller ikke skal bekymre dig om gebyrer. Du kan enten lytte til / læse eReolens bøger i en webbrowser eller med deres gratis lydbøger app.

MofiboNextorySaxo PremiumBogreolenAudibleBookBeateReolenFairytellManenoAudiobooks
Prøveperiode:14 dage30 dage30 dage7 dage30 dage14 dage30 dage14 dage30 dage
Udvalg af e-og lydbøger (stk)Over 180.000Ikke oplyst (Men stort udvalg!)Over 60.0008. mio danske og engelske bøger, e-bøger og lydbøger+200.000 (Primært engelske)Over 100.000Over 36.000Ikke oplystOver 5.000Over 150.000 (Primært engelske)
Tilgængelighed (iphone, android, pc)iOS + AndroidiOS + AndroidiOS + Android + E-Reader & KindleiOS + Android + E-Reader & KindleiOS + Android + E-Reader & KindleiOS + AndroidiOS + AndroidiOS + AndroidiOS + AndroidiOS + Android
Pris (Abonnement)Fra 129krFra 99 kr99 kr79 krFra ca. 65 kr99 krGratis59 krFra 89 krCa. 103 kr

5 gode råd til valg af app til lydbøger

 • Vælg en lydbogstjeneste, der giver dig adgang til dine bog-præferencer
 • Vælg en app, der tillader dig at indstille funktioner, så du får en bedre læseoplevelse
 • Vælg en app, der giver mulighed for at downloade indhold til offline brug
 • Sørg for at køb / valg af en lydbog er ligetil for at mindske spildtid
 • Vælg en app, hvor du forstår opsætningen til fulde

Find inspiration til de bedste lydbøger

De fleste lydbogstjenester har et så stort og bredt udvalg af indhold, at det kan være helt uoverskueligt at begive sig ud i at finde en ny lydbog. I sådanne tilfælde kommer man måske til at vælge den samme bog igen eller finder bøger, hvor man keder sig halvvejs igennem.

Hvis du er lidt i tvivl om, hvilken lydbog du skal gå i gang med eller hvor du finder de bedste lydbøger, så kan du med fordel læse vores guide til de bedste lydbøger. 

Lydbøger til børn – se de bedste 40 bøger

Markedet for lydbøger til børn bliver større og større og det kan derfor godt betale sig at sætte sig lidt ind i udvalget hos de forskellige tjenester. Men hvilke bøger skal du prioritere, at dit barn får læst / lyttet til? Vi har samlet en guide til de bedste lydbøger til børn, så du kan finde lidt inspiration til valget.