Indlægget indeholder affiliatelinks

Engelske lydbøger - se hvor finder du det bedste udvalg

Engelske lydbøger vinder mere og mere frem herhjemme, da flere danskere efterhånden foretrækker en blanding af både danske og engelske lydbøger. Det kan trods alt også være en rigtig god måde at forbedre sine engelske kundskaber på ved at lytte til andre – så hvorfor ikke benytte sig af både læring og underholdning? 

Men hvor skal du gå hen for at lytte til de bedste engelske lydbøger? Jo, det kan du få svaret på her. I denne artikel vil vi guide dig til de bedste lydbogs streamingtjenester, der tilbyder et godt udvalg af engelske titler.

Gratis lydbøger på engelsk – Hvilke udbydere findes der?

Det er naturligvis ikke alle af de nedenstående udbydere, der decideret er gratis – og dog! De fleste lydbog udbydere tilbyder nemlig nye kunder en gratis prøveperiode på et sted mellem 14 og 30 dage. Det vil sige, at du i denne periode helt gratis kan få adgang til forhandlernes biblioteker uden at skulle betale for brugen i den første periode. Du skal dog huske at afmelde dig igen, hvis du ikke ønsker at fortsætte dit medlemskab, da samtlige tjenester automatisk fornyer dit medlemskab efter prøveperioden, hvis du ikke har afmeldt det inden dag. Men hvis du er blevet helt hooked på den pågældende tjeneste, så skal du naturligvis ikke afmelde dig, men i stedet bare fortsætte med at lytte til gode engelske lydbøger.

#1 Audible ⭐⭐⭐⭐⭐

Audible tæller klart som den lidt store dreng i klassen. Streamingtjenesten Audible har nemlig Amazon i ryggen og de har derfor et ufatteligt stort bibliotek til rådighed for alle deres brugere. Der findes over 200.000 lydbøger på Audible, som du frit kan vælge imellem, når du skal vælge din næste bog. De fleste bøger hos Audible er naturligvis på engelsk, men tjenesten tilbyder faktisk også en stor del af biblioteket på andre sprog. 

Der er dog én ulempe ved at vælge Audible som sin foretrukne streamingtjeneste af engelske lydbøger: med det billigste abonnement får du kun mulighed for at lytte til én bog om måneden. Du skal således købe flere credits eller opgradere dit abonnement, hvis du ønsker at lytte til flere bøger i løbet af en måned. Til gengæld har du bogen til rådighed for evigt, så det er måske en meget god handel alligevel.


#2 Mofibo ⭐⭐⭐⭐⭐

Mofibo er en af de store spillere i Danmark og det er der én helt særlig grund til. For kun 129 kroner om måneden får du adgang til over 180.000 titler som både e- og lydbøger. Mofibo har over 13.000 tilgængelige lydbøger, hvoraf flere er på engelsk. Du har derfor rig mulighed for at finde en god engelsk lydbog hos Mofibo – og så kan du lytte til så mange du overhoved har lyst og overskud til. Det er naturligvis ikke et lige så stort udvalg som hos Audible, men mon ikke du nok skal kunne finde et par gode titler alligevel.


#3 Saxo Premium ⭐⭐⭐⭐

Med et abonnement hos Saxo Premium får du adgang til over 60.000 danske og engelsk e- og lydbøger for kun 99 kroner om måneden. Du kan udmærket finde gode titler – både nye og gamle, men derudover får du også andre fordele med et Saxo Premium abonnement, såsom rabatter på fysiske bøger købt i deres webshop. Saxo Premium er altså særligt beregnet til dig, der gerne vil have en kombination af gode engelske lydbøger OG tilbud på fysiske bøger, der kan pynte i bogskabet. Måske du endda skal købe bogen i fysisk udgave, så du altid kan følge med i bogen, mens du lytter til din lydbog. Dét kan være en god måde at blive bedre til sproget på.


#4 Audiobooks.com ⭐⭐⭐⭐

Et medlemskab hos Audiobooks giver dig adgang til over 150.000 lydbøger, hvoraf størstedelen af disse er på engelsk. Opsætningen fungerer dog på samme måde som med Audible, hvor du kun kan vælge én bog om måneden. Til gengæld har du så også denne bog til rådighed for evigt, så du altid kan gå tilbage og lytte til den senere hen. Audiobooks er derfor primært til dig, der elsker engelske lydbøger, men aldrig får lyttet til meget mere end en enkelt i løbet af en måned.


#5 BookBeet ⭐⭐⭐⭐

BookBeat har flere tusinde titler på både dansk og engelsk til rådighed som både e- og lydbøger. Et medlemskab hos BookBeat koster kun 99 kroner om måneden – og der findes kun dette ene abonnement, så alle brugere altid har adgang til alt materiale. Du kan både lytte til dine e-bøger og lydbøger online og offline, alt efter om du har internet til rådighed. Hvis du gerne vil kunne læse og lytte offline, så skal du bare klikke på ‘download’ inde på bogens forside. Du kan downloade så mange bøger du ønsker og har plads til på din enhed. Vær gerne opmærksom på, at BookBeat’s app er opsat på engelsk.


#6 LibriVox ⭐⭐⭐⭐

Vi skrev i starten af dette afsnit, at de fleste lydbog tjenester har en gratis prøveperiode, men det behøver LibriVox ikke at tilbyde – de er gratis hver dag, hele året rundt. Her er det til gengæld bøger fra brugerne til brugerne, og du finder derfor ikke de populære bøger fra boghandlen på denne side. LibriVox er et frit public domain og alle brugere har derfor fri adgang til alle lydbøger. Derudover kan du selv indspille en lydbog og gøre den tilgængelig på LibriVox.

En fordel ved flere af de ovenstående lydbog streamingtjenester er, at de tilbyder dig at lytte til din lydbog offline. På den måde er du ikke afhængig af altid at have internet til rådighed, når du vil lytte til de bedste engelske lydbøger – og ja, offline funktionen fungerer også i prøveperioden.


Lydbøger til engelsk undervisning

Man kan udmærket kombinere lydbøger på engelsk og undervisning. Dét at høre udtalelser og oplæsning af skriftligt materiale kan være en rigtig god måde at lære et sprog på. Nogle har brug for bare at lytte, mens andre har brug for at kunne følge med i bogen. Heldigvis er der muligheder for begge dele med de ovenstående streamingtjenester – på nær LibriVox, hvor bøgerne jo er indspillet, og muligvis skrevet, af brugerne.

Det er naturligvis også muligt at benytte sig af reelle læringsbøger, såsom sprogkursus bøger o.l. Her får man mulighed for at lytte til en sætning, som man efterfølgende skal gentage for at lære at udtale sætningerne korrekt. Man kan lære mange sprog på denne måde – ikke kun engelsk. Der findes naturligvis sådanne bøger på samtlige niveauer, så du altid kan finde en bog, der passer til lige præcis dine, eller dit barns, behov.

Ingen af de ovenstående tjenester tilbyder umiddelbart særlige aftaler til skoler eller til undervisning. Det vil derfor nærmere være på privat plan, at disse tjenester skal benyttes i dit barns læring.

Lydbøger på engelsk til børn

De ovenstående lydbog streamingtjenester tilbyder naturligvis også lydbøger til børn. Lydbøger kan være en god måde at få børn til at læse noget mere på, da de i så fald ikke skal sidde stille. De kan naturligvis også altid sidde med den pågældende bog foran dem, så de får en bedre forståelse for sproget – både mundtlig i forhold til udtalelse og skriftlig, da de kan se, hvordan et ord staves og udtales på samme tid.

Hvis du gerne vil have dit barn til at blive bedre til engelsk, så er der flere muligheder via både Mofibo, Saxo Premium, Audiobooks, LibriVox og Audible. På nogle af tjenesterne kan du endda selv bestemme, hvilke bøger dit barn skal have adgang til, så du altid kan holde øje med, at de læser bøger, der passer til deres niveau, er inden for et korrekt emne o.l.

Hvilken af de udbydere har det største udvalg til børn?

Hvis du er på udkig efter en god streamingtjeneste med engelske børnebøger, så vil vi anbefale dig at gå efter enten Audible eller Mofibo. Audible har klart et større udvalg af lydbøger, men der er jo trods alt den begrænsning, at I kun får adgang til én bog om måneden (i hvert fald med det billigste abonnement). Derudover kan det være svært for et barn, der stadig kun er ved at lære engelsk, at navigere i en engelsksproget app og hjemmeside. 

Mofibos app er derimod på dansk og derfor kan det være lettere for dit barn at navigere her. Samtidig kan du indstille app’en til kun at vise børnevenligt indhold via brugen af Kids Mode. Og så tilbyder Mofibo ubegrænset adgang til alle tjenestens bøger i løbet af en måned, så du aldrig skal gå på kompromis med, hvor mange bøger der skal læses. Samtidig kan der altid købes familie abonnementer hos Mofibo, så både forældre og barn får glæde af streamingtjenesten og dens indhold. 

Mofibo og Audible har desuden mange klassiske børnebøger på engelsk, såsom Disney og andre klassiske fortællinger, som kan være lettere at læse, da børnene allerede kender dem fra deres egne danske bøger. Og så har begge tjenester desuden også bøger til de lidt ældre børn, der gerne vil forbedre deres engelskkundskaber gennem lytning / læsning, f.eks. er Harry Potter og Narnia serien til rådighed på begge tjenester.

Mofibo - Bedste lydbogsapp i Danmark
Få ubegrænset adgang til over 180.000 e- og lydbøger. Prøv Mofibo gratis i 14 dage. Herefter kun 129 kr./md. Opsig når som helst.
Anbefalet

Indholdsfortegnelse