Indlæg er en annonce for Fairytell og indeholder affiliate links

Maneno anmeldelse - Læseapp til børn

⭐⭐⭐⭐⭐

Lydbøger til børn op til 12 år i forskellige sværhedsgrader
✅ Indbygget spilelementer, der skal få dit barn til at ville læse mere
✅ App’en kan både benyttes af privatpersoner og skoler

Lydbøger til børn

Maneno sørger for at gøre læsningen sjov for børn op til 12-års alderen. Udvalget af bøger veksler i sværhedsgrad, så dit barn altid har mulighed for at finde en bog, der passer til deres personlige niveau. Der er altid hjælp at hente i forhold til oplæsning, til at finde ud af, hvor man er kommet til eller til at dele ordet op, så det er nemmere at udtale. Derudover følger Maneno også dit barns udvikling, så han / hun altid bliver præsenteret for titler, der passer til dem.

Indbygget spilelementer

Maneno har taget vigtige skridt for at give dit barn motivation til at læse. Dette sker bl.a. gennem forskellige spil, der skal give barnet lyst til at benytte app’en og læse bøgerne, der er til rådighed. F.eks. får dit barn en læsedrage, der følger deres udvikling.

App’en kan både benyttes af privatpersoner og skoler

Maneno adskiller sig fra andre streamingtjenester ved at være ideel til både brug derhjemme i privaten og i skolen. Du har altså både mulighed for at købe et privat abonnement, så dit barn kan læse derhjemme, men hvis skolen gerne vil have mere fokus på læsning, så kan de også lave en aftale med Maneno om adgang til mange elever på én gang.

14 dages gratis prøveperiode hos Maneno

Hos Maneno får alle nye kunder en 14 dages gratis prøveperiode, hvor både du og dit barn kan undersøge, om app’en er noget for jer. I perioden får I ubegrænset adgang til materialet hos Maneno.

Hvad er prisen for et Maneno abonnement efterfølgende?

Efter den 14 dages gratis prøveperiode overgår du automatisk til Manenos Premium abonnement. Her trækkes der 89 kroner om måneden og så får dit barn adgang til 5.000 bøger – der er dog kun adgang for ét barn på dette abonnement. Ønsker du i stedet adgang for flere børn på én gang, så skal du opgradere til et familie-medlemskab, som koster 139 kroner om måneden. På dette abonnement kan der være op til fem brugere på af gangen.

Sådan opretter du dig på Maneno:

 1. Åbn en webbrowser og klik ind på Maneno.dk
 2. Herefter klikker du på ‘gratis i 14 dage’-knappen på forsiden
 3. Du videreføres til en registreringsside, hvor du skal udfylde dine kontaktoplysninger og efterfølgende trykke ‘opret’
 4. Download nu Maneno app’en til den enhed, du ønsker dit barn skal have adgang fra
 5. Efter download kan I sætte jer ind i app’en og påbegynde læsningen

Hvordan fungerer Maneno app’en?

Børnevenlig app til tablet og iPhone

App’en er udmærket sat op og har et overordnet faneblad, så man hurtigt får en fornemmelse for, hvor de forskellige elementer af app’en findes. Man skal dog lige bruge lidt tid på at sætte sig ordentligt ind i app’en og indstille den korrekte sværhedsgrad. Her burde forældrene nok hjælpe barnet i starten.

Forældre som læsemakkere

Der er rig mulighed for at forældrene kan være med til at læse med Maneno app’en. De kan således sagtens læse op for barnet og dermed hjælpe ham / hende igennem deres daglige læsetid. Som forældre har du desuden også mulighed for at opsætte din egen læseplan til dit barn, så der bliver læst efter behov og lyst i hjemmet.

Lyd- og e-bøger på Maneno online og offline

Du har mulighed for at download samtlige bøger på Maneno til offline brug. På den måde har du altid både e- og lydbøger lige ved hånden, når I skal rejse, besøge familie e.l. Bøger skal bare på forhånd hentes til offline biblioteket, hvilket gøres ved at klikke på ‘download’ ikonet under bogen. Alle downloadede bøger er til rådighed offline i 30 dage.

Udvalget af lydbøger og e-bøger hos Maneno

App’en har over 6.000 lyd- og e-bøger til rådighed, som du får fri adgang til som kunde hos Maneno. Bøgerne er både på dansk og på engelsk i mange forskellige sværhedsgrader, så de passer til børn på alle skoletrin op til 6. klasse.

Hvilke genrer til børn har Maneno?

Maneno dækker over bøger til børn i alle aldre og derfor er der naturligvis et bredt spænd af genrer. Du finder bl.a. nedenstående genrer på app’en:

 • Skønlitteratur
 • Faglitteratur
 • Eventyr
 • Find Holger
 • Historie
 • Musik

Hvilke abonnementer og medlemskaber findes der?

Du kan vælge mellem disse to medlemskaber hos Maneno:

 • Premium – 89 kroner om måneden
 • Familie – 139 kroner om måneden

Premium

Et standard Premium medlemskab koster 89 kroner om måneden og du får her adgang til samtlige titler og kan opsige dit abonnement når som helst. Abonnementet dækker kun ét barn, hvilket betyder, at kun ét barn kan have adgang til app’en. Hvis du vil købe adgang til flere børn, så skal du benytte dig af abonnementet Familie.

Du kan selv vælge, hvordan du ønsker at betale for dit Premium medlemskab, men du kan spare en del penge, hvis du f.eks. vælger at betale årligt frem for månedligt. Du kan vælge følgende betalinger ud over den månedlige betaling:

 • Halvårlig betaling: koster 449 kroner, hvilket svarer til en månedlig betaling á 75 kroner – du sparer altså 15% i forhold til den originale Premium pris.
 • Årlig betaling: koster 799 kroner, hvilket svarer til en månedlig betaling á 67 kroner – du sparer derfor 25% i forhold til den originale Premium pris.

Familie

Et Familie abonnement hos Maneno koster 139 kroner om måneden, men med dette medlemskab er der mulighed for at have op mod fem børneprofiler tilknyttet. Det betyder, at dine børn kan have hver deres profil uden problemer og at betaling samles på den samme konto.

Kan man være flere brugere på et Maneno abonnement?

Du kan ikke være flere brugere på et Maneno Premium abonnement, men du kan sagtens på et Maneno Familie. Her kan du være op til fem personer / profiler på det samme abonnement.

Maneno eller Fairytell?

Både Maneno og Fairytell er specielt designet til børn, men forskellen ligger i, at Maneno sætter fokus på læsning som en del af læringen ved f.eks. at sikre motivation til børnene og opsætte hele app’en efter barnets niveau. Fairytell virker mere som en hygge-app sammenlignet med Maneno, selvom Fairytell da også hjælper barnet til en bedre læseoplevelse. 

Der er til gengæld også stor forskel på de to streamingtjenesters priser. Fairytell koster 59 kroner om måneden for et abonnement hvor op til fem børn kan være på samtidig – Manenos billigste abonnement koster 30 kroner mere (altså 89 kroner) om måneden og dette abonnement gælder kun for ét barn. 

Maneno er dog primært rettet til dem, der gerne vil gøre læsningen til en fast del af hverdagen, hvor indlæring er det vigtigste element. Af den grund skal du vælge Maneno, hvis dit barn har brug for hjælp til læsningen. Er dit barn selv interesseret i at læse eller skal det bare fungere som en bibeskæftigelse i perioder, så kan Fairytell være et bedre valg.

Rabatkode til Maneno

Alle nye medlemmer på Maneno får automatisk de første 14 dage gratis, men hvis du har modtaget en rabatkode eller værdikode, så skal du sørge for at indløse den på din selvbetjeningsprofil. Her skal du klikke ind under dit medlemskab, scrolle ned til ‘vælg et medlemskab’ og sætte flueben ved ‘indtast rabatkode eller gavekortnummer’. Efter indtastning trykker du på ‘anvend’ og så ‘bestil’.

Hvis du gerne vil spare lidt ekstra penge på dit Maneno abonnement, så kan du med fordel benytte dig af vores rabatkode. Den finder du her.

Opsigelse af Maneno

Du kan nemt opsige dit Maneno medlemskab via deres hjemmeside, hvis du ikke længere ønsker at gøre brug af app’en. Der er ingen bindingsperiode, så hvis du opsiger dit medlemskab før næste betalingsperiode stopper dit medlemskab til den dato. Du har mulighed for at sætte sit medlemskab på pause i perioder, hvis det ikke er alle måneder, at der er lige meget fokus på læsningen derhjemme.

Anmeldelse af Maneno 

Brugervenlighed ⭐⭐⭐⭐⭐

Maneno er relativt nem at bruge og opsætningen giver god mening. Det kræver lige noget tilvænning i starten, da der er mange features, men heldigvis tilbyder app’en en introduktion, så man kan lære den ordenligt at kende fra starten af. Netop fordi app’en skal indstilles efter dit barns niveau, så er det vigtigt, at forældrene hjælper barnet i gang. 

Udvalg af bøger ⭐⭐⭐⭐⭐

Der er et fint udvalg af bøger i form af både skøn- og faglitteratur. Det er også positiv at bøgerne er inddelt efter sværhedsniveau og at app’en justerer udvalget efter barnets kompetencer. Samtidig er del en klar fordel for de lidt ældre børn, at man også kan finde bøger på engelsk.

Mofibo - Bedste lydbogsapp i Danmark
Få ubegrænset adgang til over 180.000 e- og lydbøger. Prøv Mofibo gratis i 14 dage. Herefter kun 129 kr./md. Opsig når som helst.
Anbefalet

Indholdsfortegnelse