Indlæg er en annonce for Saxo Premium og indeholder affiliate links

Saxo Premium anmeldelse (2020)

Hvorfor skal du vælge et Saxo Premium abonnement?

Saxo Premium er en optimal investering til dig, der gerne vil have adgang til online e- og lydbøger samtidig med, at du stadig får gode tilbud på fysiske bøger, så din bogreol derhjemme ikke pludselig står tom. Herunder kan du læse lidt om de største fordele ved at vælge et Saxo Premium abonnement:

 • Ubegrænset adgang til mere end 60.000 danske og engelske bøger
 • Du kan tilpasse funktioner i både e- og lydbøger for den bedst mulige oplevelse
 • Eksklusive arrangementer for medlemmer, såsom banko, foredrag o.l.
 • Medlemstilbud på fysiske bøger og fri fragt på alle ordre
 • Ingen bindingsperiode, så du kan afmelde dig, hvornår du vil
 • Mulighed for at have overblik over dine bøger med ‘Min digitale boghylde’
 • Mulighed for at finde inspiration til lydbøger
 • Salg af brugte bøger: giv dine gamle bøger et nyt liv

30 dages gratis prøveperiode hos Saxo Premium

Saxo Premium tilbyder nye medlemmer en 30 dages gratis prøveperiode, hvor du altså får adgang til Saxo Premium gratis helt uden binding. I denne periode har du ubegrænset adgang til tjenesten og dens egenskaber, hvilket betyder, at du kan lytte til alle de bøger du har lyst til i perioden.

Hvis du ikke ønsker at fortsætte dit abonnement efter prøveperioden, så skal du selv opsige dit abonnement før prøveperiodens udløb, da der ellers automatisk vil blive trukket 99 kroner fra din konto. Du skal dog være opmærksom på, at dit prøve-abonnement stopper den dag, du opsiger det.

Ubegrænset adgang

Med et Saxo Premium abonnement har du adgang til over 60.000 e- og lydbøger. Du finder mange bøger på både dansk og engelsk, men Saxo Premium tilbyder faktisk bøger på over 20 forskellige sprog, heriblandt tysk, svensk, japansk og russisk. Samtidig har du mulighed for at vælge mellem bøger i følgende kategorier i skøn- og faglitteratur: biografier, børnebøger, romantik & erotik, fantasy & science fiction, klassisk skønlitteratur, moderne skønlitteratur, krimier & mysterier, tegneserier, andet skønlitteratur, mad & drikke, rejser & ferier, krop & sind, erhverv & ledelse, økonomi & finans, andre fagbøger og til studerende. 

Tilpas selv visse funktioner

Det er muligt at tilpasse visse funktioner i Saxo Premiums app, så du får en læseoplevelse, der er specielt tilpasset dig og dine behov. Du kan selv vælge skriftstørrelse, skrifttype og farve på skærmen, så du mindst muligt overbelaster dine øjne og dit hoved, når du læser.

Derudover kan du også tilpasse oplæsningshastigheden, så den passer til dig, når du hører en Saxo Premium lydbog, og indstille en sleep timer, så oplæsningen automatisk stopper, når du skal i seng eller ikke kan nå at høre mere.

Eksklusive arrangementer

Som medlem af Saxo Premium får du desuden invitationer og gratis adgang til flere eksklusive arrangementer. I løbet af et år vil der være en del arrangementer med forfattere og bøger i centrum – og du kan endda også deltage i bogbanko! Du kan altid holde øje med aktivitetskalenderen på Saxos hjemmeside.

Medlemstilbud på fysiske bøger og fri fragt

En anden fordel ved at være en del af Saxo Premium er, at du får adgang til særlige medlemstilbud hos online forhandlerens fysiske bøger. Det betyder, at du næsten altid vil kunne købe dine yndlingsbøger hjem til at stå på reolen til en nedsat pris. Af den grund er et abonnement hos Saxo Premium klart en god investering for dig, der gerne vil have mulighed for at høre lydbøger og læse nogle e-bøger online samtidig med, at du kan fornye dit hjemmebibliotek med bøger til rabatpris. Derudover får du desuden også fri fragt på alle ordre bestilt fra Saxo online boghandel.

Ingen bindingsperiode

Der er ingen bindingsperiode på Saxo Premium og du kan således afmelde dig med kort varsel. Når du har opsagt dit abonnement og fået en bekræftelsesmail på dette, vil der ikke længere blive trukket penge fra din betalingskonto, da medlemskabets automatiske fornyelse stopper.

Min digitale boghylde

Når du har oprettet en bruger hos Saxo Premium, så har du adgang til din egen digitale boghylde. Boghylden er praktisk talt dit personlige bibliotek, hvor du kan finde alle dine digitale varer. Hvis du gerne vil downloade en e-bog eller lydbog til læsning eller lytning offline, så kan dette ske gennem din digitale boghylde.

Inspiration til lydbøger

Jo mere du bruger app’en, desto flere gode forslag vil du få til nye læseoplevelser. Du vil derfor kunne finde inspiration til nye både lyd- og e-bøger, der matcher til dig og dine præferencer hver gang du åbner op for app’en. Du kan også altid finde yderligere inspiration til nye bøger i de forskellige tilgængelige kategorier.

Salg af brugte bøger

Du har mulighed for at sætte dine brugte bøger til salg via Saxo Premium app’en. På den måde kan du tjene lidt ekstra penge til dine fremtidige bogkøb. Du kan naturligvis også selv gå efter brugte bøger, der sættes til salg, hvis du gerne vil spare lidt penge.

Sådan gør du:

 1. Tryk på ‘mere’ i Saxos app og dernæst på knappen ‘bøger / sæt til salg’
 2. Tryk nu på ‘+’-ikonet i nederste højre hjørne for at sætte den pågældende bog til salg
 3. Scan stregkoden på bogen via din telefon eller tablet
 4. Angiv informationer om bogens stand, forsendelse, pris o.l., hvorefter bogen sættes til salg
 5. Du vil modtage en notifikation (app, telefon eller e-mail), når nogen vil købe din bog
 6. Herefter kan du acceptere ordren og sende bogen afsted til køberen

Hvad er prisen for et Saxo premium abonnement efterfølgende?

Du kan blive medlem af Saxo Premium for kun 99 kroner om måneden. For dette beløb får du adgang til alle medlemsfordele, samt ubegrænset adgang til tjenestens e- og lydbøger. Der findes kun dette ene abonnement hos Saxo Premium og du behøver derfor ikke at overveje om der er andre typer abonnementer, der passer bedre til dig. Her får du altså hele pakken for under 100 kroner – det er da dejlig nemt og overskueligt!

Sådan opretter du dig på Saxo Premium:

 • Du kan enten tilmelde dig på saxo.com eller via app’en, når den er downloadet
 • Herefter tages du videre til en side, hvor du skal udfylde dine kontaktinformationer
 • Du vil efterfølgende modtage en bekræftelses e-mail
 • Herefter kan du logge ind både online og via app’en og begynde at læse og lytte til e-bøger, samt få glæde af tilbud hos Saxos online bogforhandler

Saxo Premium rabatkode

Hvis du overvejer at melde dig ind som Saxo Premium medlem, så kan du med fordel benytte dig af vores specielle rabatkode til Saxo Premium. Find den nyeste Saxo Premium rabatkode her.

Hvordan fungerer Saxo Premium app’en?

Det er egentlig ret ligetil at finde ud af Saxo Premiums app. Opsætningen giver god mening og man kan derfor udmærket regne ud, hvor man finder de forskellige elementer. Vi har dog alligevel skrevet en lille guide til de mindre IT-kyndige personer – eller til dig, der ikke ved, hvor du skal starte med din nye app.

Hvordan finder du og downloader en bestemt bog?

Saxo Premiums app har en fin søgefunktion, hvor du nemt og hurtigt kan søge en bestemt type bog frem. Du kan enten søge på bogens titel eller på forfatteren, hvis du ikke kan huske den specifikke titel.

Du vil i så fald få en eller en række forslag op, der matcher din søgning. Hvis dine søge informationer ikke giver nogen resultater, så vil siden bare stå blank.

Når du har fundet den rette bog, trykker du ind på denne og så vil der være en knap, der hedder ‘download’ lige under ‘læs nu’ / ‘lyt nu’.

Bogen vil herefter blive downloadet og du kan således finde den under dine downloads under fanen ‘mine bøger’.

Det lidt ærgerlige ved Saxo Premiums søgefunktion er dog, at bøgerne er inddelt i lyd- og e-bøger. Det vil sige, at du på forhånd skal vælge om du vil lytte eller læse bogen og vælge den ‘bog’, der opfylder dine behov. På andre tjenester er der bare én kopi af bogen, hvor du så på bogens side kan vælge, om du helst vil lytte eller læse.

Saxo Premium app på mobilen

Saxo Premiums app til mobilen fungerer særdeles fint og den virker til at være nem og overskuelig at bruge. Placeringen af faner giver god mening og det er rart med en betjeningsmenu i bunden. Det er også meget rart at app’en hurtigt tillader dig at vælge mellem alle bøger, e-bøger eller lydbøger, da du i så fald hurtigt kan finde frem til bøger, der understøtter dine behov.

Saxo Premium app  på iPad’en

Der er ikke den helt store forskel på app’ens opsætning på en mobil og en iPad. Den eneste forskel er ikonernes størrelser og hvor meget af en side man har adgang til, hvilket giver god mening, når en iPad ofte tilbyder en større skærm end en mobil. Det føles dog som om, at app’en er en smule mere overskuelig på iPad end på mobil, men det kan igen sagtens skyldes en større oversigt, der ikke virker helt lige så presset sammen som på en lille mobil skærm.

Saxo Premium app på computeren

Du har også mulighed for at downloade en Saxo Premium app til din computer, hvorfra du nemt kan tilgå alle tilgængelige e-bøger og lydbøger. Du skal dog have et program på din computer, der kan læse e-bogens format. Du kan f.eks. downloade ePub, Adobe Digital Editions, Readium eller Microsoft Edge til formålet.

Du kan desuden få et hurtigt overblik over din bruger, dine køb og downloads etc. ved at logge på saxo.com. Her kan du også købe fysiske bøger til nedsatte priser, hvis du hellere vil have dem hjem og stå på boghylden.

Kan jeg læse Saxo Premium med min E-reader / Kindle

Ja, du kan sagtens benytte dit Saxo Premium medlemskab sammen med din E-reader / Kindle, men det er dog ikke alle tilgængelige e-bøger, der kan læses på disse typer af enheder. Du kan hurtigt få et overblik over, om den bog du gerne vil læse kan benyttes på din E-reader / Kindle, da der tydeligt står information om dette. Du skal i så fald lede efter teksten “kompatibel med Kindle”, når du ser efter en ny bog. Du kan godt risikere, at nogle bøger skal købes via Saxo.com for at kunne overføres til en Kindle.

Sådan får du en bog hen på din Kindle:

 1. Find bogen du ønsker at hente til din Kindle via ‘min boghylde’
 2. Tryk herefter ‘send til Kindle’. Hvis knappen ikke dukker op, så er det fordi den pågældende bog ikke kan hentes til Kindle
 3. Første gang du benytter dig af denne ‘overførsel’ skal du muligvis både udfylde dine Kindle og Amazon informationer
 4. Bogen vil herefter blive tilgængelig på din Kindle

Lydbøger på Saxo Premium online og offline

For at have en Saxo Premium lydbog til rådighed offline skal du sørge for at downloade lydbogen, mens du stadig er på internettet. Herefter vil du så kunne lytte til lydbogen selvom du ikke har wifi eller data slået til på din tablet eller telefon. Du har altid mulighed for at lytte til Saxo Premiums lydbøger online, da de udmærket kan streames så længe du har adgang til internet. 

Udvalget af lydbøger og e-bøger hos Saxo Premium

Udvalget af lydbøger og e-bøger ikke helt lige så stort hos Saxo Premium som hos andre streamingtjenester. Dog har du et bredt udvalg af bøger inden for mange forskellige kategorier – og så har du desuden altid mulighed for at købe en bog fysisk på Saxos hjemmeside, hvis den tilfældigvis ikke befinder sig på app’en.

Hvor mange e-bøger og lydbøger?

Der ligger normalt over 60.000 e- og lydbøger tilgængelig på Saxo Premium, som du kan lytte til ubegrænset. Antallet af bøger skifter dog fra tid til anden i forbindelse med nedtagningen af bøger eller oplæggelsen af nye titler. Du kan dog godt regne med, at der altid vil være +60.000 bøger til rådighed.

Hvilke genrer har Saxo Premium?

Saxo Premium bryster sig af, at have mange forskellige genrer tilgængelige på tværs af skøn- og faglitteratur. Du kan finde følgende genrer hos Saxo Premium:

 • Biografier 
 • Børnebøger 
 • Romantik & Erotik 
 • Fantasy & Science 
 • Fiction 
 • Klassisk Skønlitteratur 
 • Moderne Skønlitteratur 
 • Krimier & Mysterier 
 • Tegneserier 
 • Andet Skønlitteratur 
 • Mad & Drikke 
 • Rejser & Ferier 
 • Krop & Sind 
 • Erhverv & Ledelse 
 • Økonomi & Finans 
 • Andre Fagbøger 
 • Til studerende

Hvilke abonnementer og medlemskaber findes der?

Der findes kun ét abonnement hos Saxo og det er Saxo Premium. Du skal derfor ikke bekymre dig om at skulle tage en beslutning om, hvilket medlemskab, der passer bedst til dig eller om du nu har fået tilmeldt dig det rigtige. Der findes kun det ene medlemskab til 99 kroner om måneden og med dette får du alle goder og fuld adgang til streamingtjenesten.

Kan man være flere brugere på et Saxo abonnement?

Nej, dit Saxo Premium abonnement er personligt og du kan derfor ikke dele det med andre. Saxo forsøger så vidt muligt at stoppe folk fra at misbruge deres rettigheder på tjenesten og derfor er der f.eks. heller ikke noget hjælp at hente, hvis der pludselig opstår problemer med dit medlemskab, fordi I har været flere brugere om det samme login.

Saxo forbeholder sig desuden retten til at lukke for din adgang til Saxo Premium, hvis de oplever en overtrædelse af de gældende medlemsbetingelser, heriblandt delingen af et Saxo Premium medlemskab. Derudover holdes der øje med om du overforbruger dit konto. Overforbrug tæller f.eks. som at du åbner mere end 100 forskellige medlemsskabsbøger på Saxo appen inden for en periode á 30 dage eller at du bestiller mere end én af den samme titel til den pågældende medlemspris på saxo.com.

Hvad er Saxo Publish?

Saxo Publish er en tjeneste til dig, der overvejer at udgive din egen bog. Her får du nemlig mulighed for at betale dig fra forskellige ydelser i forbindelse med udgivelsen af en bog. Du kan således selv beslutte, hvor mange penge, du vil betale for udgivelsen af din nye bog og hvor meget hjælp du behøver i f.eks. redigerings og layout processen. Prisen er naturligvis en del billigere, hvis du ikke har behov for hjælp til opsætning, korrekturlæsning o.l. Du kan desuden også selv vælge om du kun vil have bogen udgivet som trykt bog, e-bog eller som lydbog.

Hvis du ikke behøver nogen form for hjælp i forbindelse med udgivelsen af din bog og allerede har et manuskript klar til udgivelse, så kan du læse mere om, hvordan du kommer videre herunder.

Sådan gør du:

 1. Du skal først og fremmest oprette en profil på Saxo Publish’ udgivelsesplatform
 2. Herefter vælger du det type format, som du føler, vil passe godt til din bog
 3. Opload dit manuskript som Word-dokument eller PDF fil
 4. Design bogens omslag ved brug af Saxos omslagsdesigner
 5. Udgiv din bog på Saxo og hvor end du ellers ønsker at udgive den

Saxo Premium vs Mofibo

Mofibo og Saxo Premium tilbyder begge to virkelig gode og brugbare streamingtjenester for e- og lydbøger. Herunder kan du se en liste af fordele som både Saxo Premium og Mofibo tilbyder:

 • Tilpasning af funktioner i både e- og lydbøger for den bedst mulige oplevelse
 • Gemmer et bogmærke, der hvor du er kommet til i din bog og husker, hvilke bøger du kan lide for at give dig personlig inspiration til nye læseoplevelser
 • Ingen bindingsperiode, så du kan afmelde dig, hvornår du føler for det uden at være låst fast over længere tid
 • Mulighed for at læse og lytte til bøgerne både online og offline
 • Gratis prøveperiode på henholdsvis 14 dage (Mofibo) og 30 dage (Saxo Premium)

Ovenstående er de funktioner og elementer som de to streamingtjenester har til rådighed, men hvor adskiller de sig? Først og fremmest får du adgang til 180.000 e- og lydbøger med Mofibo, hvor Saxo Premium kun har ca. 60.000 bøger til rådighed. Dog har Saxo Premium bøger på over 20 forskellige sprog, hvorimod Mofibo primært har fokuseret på danske og engelske udgivelser, men til gengæld har Mofibo så også mange splinternye titler til rådighed. 

Derudover er der en forskel i de to tjenesters udvalg af abonnementer. F.eks. tilbyder Saxo Premium kun ét abonnement, mens du kan vælge mellem tre forskellige hos Mofibo: Inlimited, Family og Family+. Mofibos abonnementer er dog generelt en del dyrere end Saxo Premium, da det billigste koster 129, hvorimod et Saxo Premium abonnement kun koster 99 kroner om måneden. 

Saxo Premium tilbyder endvidere flere fordele til deres medlemmer, såsom invitationer til eksklusive arrangementer, medlemstilbud på fysiske bøger, fri fragt på alle ordrer og muligheden for at sælge brugte bøger via Saxo netværket. På den anden side tilbyder Mofibo abonnementer til mere end én person, hvilket er en fordel for familier eller husstande, og så har de en såkaldt ‘Kids Mode’ knap, der gør det muligt for forældre at tilpasse indholdet til deres mindre børn i alderen 4-12 år. Saxo retter sig derimod kun til personer over 18 år.

Mofibo kan desuden ikke benyttes med en Kindle, men derimod kun med særlige E-readers. Saxo Premium tilbyder enkelte bøger til brug på Kindle, men dette er i minimalt omfang.

Der er altså både mange fordele og et par ulemper ved at vælge begge streamingtjenester og vi kan derfor kun anbefale dig at vælge ud fra dine egne præferencer. Hvis du gerne vil have adgang til nye titler, over 180.000 e- og lydbøger, Kids Mode og mulighed for deling af dit abonnement, så er Mofibo muligvis tjenesten for dig. Er du derimod mere til nogle bestemte typer af bøger, vil gerne have mulighed for at få rabat på fysiske bøger, blive inviteret til eksklusive arrangementer og kunne læse dine bøger på flere forskellige sprog, så er det Saxo Premium, du skal kigge nærmere på.

Giv et Saxo Premium-gavekort til en du har nær

Du har mulighed for at give et Saxo Premium medlemskab til en du holder af ved køb af et Saxo Premium gavekort. Det er den perfekte gave til bogelskeren, der gerne vil have en blanding af online bøger og tilbud på fysiske bøger. Ved køb af et Saxo Premium gavekort kan du vælge mellem at give modtageren en medlemskab af 3, 6 eller 12 måneders varighed.

Du køber nemt et gavekort til Saxo Premium ved at vælge det antal af gavekort du vil købe på siden, udfylde hvor længe medlemskabet skal vare, udfylde modtagerens fulde navn, udfylde din egen e-mailadresse og så naturligvis betale for gavekortet. Det er perfekt som en nem fødselsdags-, jule- eller jubilæumsgave.

Kan man afmelde Saxo Premium?

Ja, du kan altid afmelde dit Saxo Premium abonnement igen, hvis du ikke ønsker at forlænge det. I så fald skal du bare sørge for at opsige dit abonnement før næste periode begynder, det vil sige før der trækkes penge for den næste måned. Der er nemlig ingen bindingsperiode hos Saxo Premium og dit abonnement vil derfor stoppe allerede næste gang der skulle være blevet trukket penge på kortet. Du har naturligvis adgang til indholdet på Saxo Premiums app og dine Premium fordele resten af den aktive perioden.

Sådan gør du:

 1. Gå ind under din profil på Saxo.com på en webbrowser
 2. Klik ind på fanen ‘Mit Medlemskab’ og opsig abonnementet
 3. Du modtager en bekræftelses e-mail på din opsigelse
 4. Hvis du ikke modtager en bekræftelses e-mail, så skal du skrive til Saxo Premiums kundeservice, da du så skal afmeldes på en anden måde
 5. Ønsker du at genoptage dit medlemskab hos Saxo Premium i fremtiden, så kan du altid genoprette din bruger

Vær gerne opmærksom på, at hvis du opsiger dit abonnement i de 30 dages prøveperiode, så afsluttes dit abonnement med det samme og du vil derfor ikke kunne lytte eller læse Saxos bøger i den resterende tid af din prøveperiode.

Mofibo - Bedste lydbogsapp i Danmark
Få ubegrænset adgang til over 180.000 e- og lydbøger. Prøv Mofibo gratis i 14 dage. Herefter kun 129 kr./md. Opsig når som helst.
Anbefalet

Indholdsfortegnelse